top of page

TARJEI WESTBY

SKUESPILLER

OMTALER

«Fiktionen visar flera lager, och iscensättandet av utanförskap börjar antagligen redan i unga år. Tarjei Westby klarar detta mycket bra, med stor spelglädje.»

- Svante Aulis Löwenborg, Norsk Shakespearetidsskrift. Anmeldelse av Nå er du Gud igjen på Brageteatret.

«Kingsford Siayor og Tarjei Westby gir intenst liv til Carl og Rod, gjennom ekstrem kroppsbeherskelse og tilstedeværelse.» 

- Mode Steinkjer, Dagsavisen. 

Anmeldelse av Renset på Nationaltheatret.

«Kingsford Siayor og Tarjei Westby overbeviser som det fortvilt elskende paret som bokstavelig talt blir slitt fra hverandre.» 

- Sindre Hovdenakk, VG. 

Anmeldelse av Renset på Nationaltheatret.

«Wonderful mesmerising performance by Tarjei Westby in an improvised Hamlet at

the CCA.» 

- Wilma Stark, Playwright

Review of Tragic! at The CCA (Glasgow).

«Tarjei Westby was playing a complex character, out of his age range, someone it would be easy to caricature or demonise. He gave a powerful, nuanced performance which indicated that he was aware of the dangers.» 

- Mark Brown (The Herald) on Tarjei Westby as Helge in Festen at The Tron (Glasgow).

small_Tarjei_Westby_2022_LarsOpstad_005.jpg

OM MEG

Jeg er 30 år, kommer fra Nesodden, og er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Oslo (KHiO) og The Royal Conservatoire of Scotland. 

Har vært tilknyttet Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Brageteatret, Black Box teater, Akershus Teater, Teater Winther m.m. Oppsetninger i utvalg: Pappa i Gratulerer med dagen, Albert Åberg!, Edgar Linton og Lockwood i Stormfulle Høyder, William i Som dere vil, Rod i Renset, Julemannen og Hoffnarren i Reisen til julestjernen, Arthur i Viral, Gutten i Nå er du Gud igjen, Alan Campbell i Bildet av Dorian Gray, Understudy i Byens Spor. Film og TV: NRKs One Night Stand (Karl), TV2s Hæsjtægg (David) og Hotel Cæsar (Goggen), div. kortfilmer.

Jeg er en generøs og modig skuespiller med et stort engasjement for det jeg jobber med, og de jeg jobber med. Gjennom å studere og jobbe i ulike land har jeg fått bred erfaring med ulike kunstneriske metoder og formspråk. Dette har vært med på å gjøre meg til en allsidig skuespiller som alltid møter på jobb med godt humør og stort engasjement. Faglig vil jeg trekke frem tekstarbeid, improvisasjon og scenisk tilstedeværelse som noen av mine fremste kvaliteter. 

Jeg har en videreutdanning i kulturledelse fra OsloMet (2020-21), og er ved siden av skuespilleryrket også vokalist i punkrock-bandet Astrobabes.

Foto: Lars Opstad

bottom of page